Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival

De Internationale Muziekzomer “Campus Cleve” omvat naast de masterclass voor pianisten ook een pianofestival, gespeeld door de deelnemers aan deze masterclass. Op de meest aantrekkelijke en unieke locaties vertolken studenten, die masterclasses volgen in de Wasserburg in Rindern, hun passie voor de piano. In Gennep is de Protestantse Kerk dé aangewezen plek, niet alleen door de akoestiek, maar ook door de bijzonder sfeer


De Kosovaarse pianiste Fortesa Jusufi (*1997) begon haar muzikale opleiding in haar geboorteplaats Pristina, waar ze ook haar bachelordiploma behaalde. Sinds april 2021 studeert ze aan de Folkwang Universität der Kunste in Essen, Duitsland, in de klas van Henri Sigfridsson, waar ze in juli 2023 haar masteropleiding afrondde. Sinds oktober 2023 volgt ze haar tweede masteropleiding met als hoofdvak kamermuziek in duo-bezetting.

Tijdens haar studie werd ze ondersteund door beurzen van de Universiteit van Prishtina, het Ministerie van Onderwijs in Kosovo en het Deutschlandstipendium in Duitsland. Haar belangrijkste prijzen tijdens concoursen waren onder meer de eerste prijs op “Music without Limits” in Druskininkai, Litouwen in 2022, een speciale prijs op het Chopin Pianoconcours in Kosovo in 2017, een speciale prijs op de European Music Summer Academy in Kosovo in 2018, eerste prijzen op de Ars Kosova-Competition 2019 en 2016, eerste prijzen en een speciale prijs op “The Young Pianist” in Kosovo 2014 en 2013.

Fortesa was te horen op meerdere festivals: SIPO - Obidos International Piano Masterclasses & Festival, “Bieszczady bez granic”, “Music without Limits”, het Euregio Rijn-Waal Studentenfestival, Palazzo Ricci, Haus Marteau, het Pro Klassik Kulturfestival, Young Classic Europe enz. Ze trad op als soliste en kamermusicus in Duitsland, Nederland, Portugal, België, Litouwen, Italië en Polen en volgde masterclasses bij o.a. Boris Berman, Ewa Kupiec, Philippe Giusiano, Eugen Indjic, Geoffrey Madge, Anna Malikova, Diane Andersen en Andreas Weber.

Datum

25  donderdag 25 juli 2024 om 20.00 uur

Adres

SEG en Stichting Johannes Engelen

Protestantse kerk Markt 3

6591 BZ Gennep