Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Voorjaarsconcert La Quatri & Music Friends: Faith Hope Love

Voorjaarsconcert La Quatri & Music Friends met als thema

Faith Hope Love but the greatest of these is LOVE


Inspiratie voor dit thema is allereerst gevonden in het lied ‘I Believe’ van Mark Miller. Een prachtig muzikaal stuk, maar bovenal een ontroerende geloofsverklaring, gekrast op een celmuur van een concentratiekamp en gevonden na de Tweede Wereldoorlog. ‘I Believe’ zal worden vertolkt door La Quatri met begeleiding van piano en een ensemble van twee fluiten en 3 klarinetten in een bewerking van Jeroen Geurts. Een tweede inspiratiebron vormt een nummer uit de musical West Side Story: ‘Somewhere’. Het nummer vertolkt de hoop dat ergens een plek zal zijn voor twee geliefden. De houtblazers, verenigd in Faklaf, zullen deze compositie van Leonard Bernstein in een bewerking van Jack Gale ten gehore brengen. De derde inspiratie komt van het nummer ‘Love changes everything’ uit de musical Aspects of Love van Andrew Lloyd Webber. Liefde verandert inderdaad alles…Dit nummer zal worden vertolkt door La Quatri, Faklaf en Four X One gezamenlijk.


Wat mag u naast deze nummers nog meer verwachten? We zullen een tipje van de sluier oplichten. Klarinettiste Marieke van der Lee zal de prachtige Klezmersolo ‘Sholem’ ten gehore brengen met pianobegeleiding van Ineke van der Lee. Marieke is professioneel klarinettiste bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Daarnaast is zij dirigente bij enkele orkesten. De koperblazers zullen eveneens een vlotte Klezmer laten horen: ‘Gipsy Love’ van componist Martin Kohlweis, in een bewerking van Jeroen Geurts. Verder staan enkele klassieke werken op het programma die in verschillende ensembles worden uitgevoerd: een serenade van Schubert, een Mozart Trio en Siciliano van Bach. La Quatri zingt onder andere nog het bekende lied ‘You raise me up’ van Rolf Lovland/Brendan Graham in een bewerking van Roger Emerson, het ontroerende musicalnummer ‘One Hand, One Heart’ en een song uit de One Man Show van Toon Hermans ‘Dit is een plek om lief te hebben’. Kortom: een afwisselingsrijk programma.


Met dit voorjaarsconcert wil La Quatri mede haar 30-jarig jubileum opluisteren. 30 Jaar La Quatri!


La Quatri & Music Friends kijken uit naar dit voorjaarsconcert. We geloven dat deze muzikale avond onder de bezielende leiding van Jeroen Geurts een baken van hoop en liefde zal zijn voor velen.

Datum

25  zaterdag 25 mei 2024 om 20.00 uur

Adres

La Quatri

Kerkstraat 27

6596 AK Milsbeek