Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Open Podium: Leven met NAH

Susanne Dimmers is ervaringsdeskundige op het gebied van Niet-Aangeboren Hersenletsel. In dit Open Podium vertelt zij haar bijzondere verhaal. Hiermee vraagt ze begrip voor mensen met NAH en laat zij zien dat je met een positieve instelling tóch verder kunt gaan met je leven.


Susanne had vanaf haar zeventiende epilepsie, veroorzaakt door een hersentumor. In twee ingrijpende, zeldzame hersenoperaties is jaren later de tumor en een groot deel uit haar brein verwijderd. Als gevolg van deze operaties herkent ze onder andere haar eigen man en zoon niet meer en is ze altijd en overal gedesoriënteerd.


Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is letsel aan de hersenen dat is ontstaan ná de geboorte. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een beroerte, een ongeval, een tumor, een infectie of zuurstoftekort. Hierdoor kunnen mensen met NAH van veel dingen last hebben, zoals gedragsverandering, geheugenproblemen, vermoeidheid, verlies van concentratievermogen, spraak- en taalproblemen, evenwichtsproblemen en veranderingen in emoties. Susanne hoopt met haar presentatie begrip te vragen voor mensen met NAH en te laten zien, dat je met een positieve instelling tóch verder kunt gaan met leven.

Datum

23  donderdag 23 mei 2024 om 19.30 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Bibliotheek BiblioPlus

Ellen Hoffmanplein 2

6591 CP Gennep