Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Gemeentelijke dodenherdenking 4 mei 2024

Tijdstip Herdenking Milsbeek: 19.00 uur


Samenkomst voor moment van bezinning ‘Vrijheid vertelt’


Samenkomst in de kerk van Milsbeek, met woorden van burgemeester Hans Teunissen, een burgemeester namens de Euregionale buurgemeenten, vertegenwoordigers vanuit alle geloofsgemeenschappen in de gemeente Gennep en enkele schoolkinderen. Ook is er een lichtceremonie waarin alle slachtoffers van oorlogsgeweld worden herdacht.

Deze samenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door zanggroep La Quatri.


19.35 uur Stille tocht naar het burgermonument

Onder begeleiding van de gildes uit Milsbeek/Heijen, schutterij Milsbeek en fanfare Crescendo. Aangekomen bij het burgermonument zullen alle gevallen burgerslachtoffers in de gemeente Gennep wordt herdacht. Er volgt een kranslegging door burgemeester Hans Teunissen namens de gemeente Gennep en de Organisaties Samen Leven In Milsbeek en Stichting Cultuurbehoud Milsbeek.


19.45 uur Stille tocht naar het militair ereveld

Onder begeleiding van de gildes uit Milsbeek/Heijen, schutterij Milsbeek en fanfare Crescendo.


20.00 uur Ceremonie op het militair ereveld

Na het Taptoesignaal door trompettist Pim van der Lee volgen 2 minuten stilte, Act of Remembrance en kransleggingen door burgemeester Teunissen namens gemeente Gennep, nabestaanden, Bond van Wapenbroeders en Veteranen Vereniging Noord-Limburg, de Euregionale buurgemeenten, geloofsgemeenschappen en schoolkinderen. Na de kranslegging volgt een korte toespraak, waarna eenieder een bloem kan leggen op elk oorlogsgraf. Hierna klinken de volksliederen uit Groot-Brittannië en Nederland, vertolkt door fanfare Crescendo en zanggroep La Quatri.

De organisatie is in handen van het 4 mei comité Milsbeek.

Datum

4  zaterdag 04 mei 2024 om 18.55 uur

Website en social links

Adres

gemeente Gennep

Postbus 9003

6590 HD Gennep