Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kerstconcert 'The Colours of Christmas'

Wat mag u verwachten op 23 december? De titel is ontleend aan een Engelse Carol van John Rutter ‘The Colours of Christmas’, die door La Quatri met Ineke van der Lee op piano zal worden vertolkt. Via een simpele, pakkende melodie is Rutter erin geslaagd om aan de hand van de kerstkleuren ‘green, white, red, orange, yellow, blue, gold and silver’ een gevoel van verlangen op te roepen om te genieten van de geboorte van een kind dat vrede brengt. La Quatri brengt nog enkele andere carols ten gehore zoals het a cappella gezongen ‘Away in a manger’, maar ook het prachtige ‘See, Amid the Winter’s Snow’ met begeleiding van houtensemble Faklaf en percussionist Jérôme van Groenendael.


We gaan met u naar Spanje. Via een aantal traditionele liederen zullen we de Spaanse kersttradities ten gehore brengen. Wat dacht u van ‘Ya Viene La Viega’ in een arrangement waarin alle vocalisten en muzikanten zich aan u voorstellen? Aanvankelijk zachtjes wiegend maar met een temperamentvolle afsluiting geeft de melodie uitdrukking aan de vreugde over de geboorte van Jezus. Het 16e eeuwse Spaanse villancico ‘Ríu Ríu Chíu’, gezongen door La Quatri, is door de eeuwen heen een kerstnummer geworden; ook wel bekend als het lied van de nachtegaal die vreugdevol een blije boodschap brengt. La Quatri tekent ook voor het – zeker in Milsbeek – bekende ‘Alegria, Alegria, Alegria’, waarin de tocht van Maria en Jozef op weg naar Bethlehem centraal staat. Andere Spaanse nummers die de revue zullen passeren zijn het wiegenlied ‘A La Nanita Nana’ als ook het temperamentvolle feestlied dat Jezus is geboren: ‘Zumba Zum’. Daarnaast mogen twee zeer bekende Spaanse kerstliederen natuurlijk niet ontbreken: ‘Feliz Navidad’ in een voor alle uitvoerenden nieuw arrangement van dirigent Jeroen Geurts en het van origine ‘El Dezembre Congelat’, bij allen beter bekend als ‘Midden in de Winternacht’.


Naast deze Engelse en Spaanse klanken hebben we enkele kalme muzikale verrassingen. Houtensemble Faklaf, koperkwartet Four X One en percussionist Jérôme van Groenendael tekenen voor het prachtige nummer ‘Lux Aurumque’ van Eric Whitacre: licht &goud. Ook klinkt door alle uitvoerenden de prachtige compositie van Morten Lauridsen: ‘O Magnum Mysterium’. Het mysterie van kerst, een tijdloos lied.


Vrolijke kerstklanken mogen natuurlijk niet ontbreken. In ‘Christmas Fantasy’ van componist Jan de Haan nemen alle blazers u mee in een fantastische medley van enkele zeer bekende kerstnummers. Wat dacht u verder van het vrolijke ‘Merry Christmas, Merry Christmas’ door La Quatri en pianiste Ineke van der Lee of ‘ Rudolph The Rednosed Reindeer’ door Faklaf en Four X One in een arrangement van Jeroen Geurts? La Quatri en Faklaf tekenen daarnaast voor de medley ‘A Jingle Bell Christmas’, waarin u zeker weer mee gaat swingen.

Datum

23  zaterdag 23 december 2023 om 20.00 uur

Adres

La Quatri

Kerkstraat 27

6596 AK Milsbeek