Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Cacao ceremonie in combinatie met klankschalen

Ah, de wintertijd is weer aangebroken! Dat betekent dat we de klok een uur terug mogen zetten en dus een uurtje extra slaap tegoed hebben. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er ooit genoeg slaap gehad? Dus die ene uurtje extra is eigenlijk gewoon een druppel op de gloeiende plaat.

Dat moment waarop je zaterdagnacht de klok ziet springen van 2:59 naar 2:00 uur, en je jezelf afvraagt waarom men ooit aan dit ritueel begonnen is. Want laten we eerlijk zijn, één uurtje extra in de nacht is niet genoeg om de donkere wintermaanden door te komen. Het voelt alsof we een fooi krijgen, terwijl we eigenlijk een jackpot nodig hebben.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die ellendige ochtenden. Het is pikdonker buiten en je voelt je alsof je midden in de nacht opstaat, terwijl het eigenlijk al tijd is om aan de dag te beginnen. Je zoekt in het donker naar je koffiemok en probeert je half open ogen te dwingen om wakker te worden. Maar tevergeefs, want de wintertijd heeft zo zijn eigen plannen.

Gelukkig is er ook iets positiefs aan de wintertijd. Die avonden waarop je de kaarsjes aansteekt, lekker onder een dekentje kruipt en een goede film kijkt terwijl de regen tegen het raam tikt. Het is knus en gezellig, en het voelt alsof je even kunt ontsnappen aan de wereld buiten. Dus misschien moeten we de wintertijd gewoon zien als een uitnodiging om het wat rustiger aan te doen en te genieten van de kleine dingen in het leven.

Dus bij deze: welkom wintertijd! Laten we die extra uurtjes slaap koesteren, onze ogen openhouden tijdens die donkere ochtenden en vooral niet vergeten om te genieten van de gezellige avonden. Want voor je het weet is het alweer lente, en dan kijken we terug op de wintertijd met een nostalgische glimlach.

Datum

16  donderdag 16 november 2023 om 19.00 uur

Website en social links

Adres

Compass Your mind

Kleefseweg 68

6599 AD Ven-Zelderheide