Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Norbertuswandeltocht

De Norbertuswerkgroep van het Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers houdt een gratis wandeling in de voetsporen van Norbertus. De start is op zaterdag 10 juni om 10.00 uur op de Markt.


De werkgroep wil jaarlijks aandacht besteden aan de grootste Gennepse zoon Norbertus, die geboren is op het Genneperhuis rond 1082. De werkgroep vindt het van belang om het stadje Gennep ook als Norbertusstad bekendheid te geven en wil daarom jaarlijks op of rond de sterfdag, tevens feestdag van de H. Norbertus, op 6 juni, aan hem aandacht besteden.


Daarom organiseert zij dit jaar een gratis wandeling met start, zoals eerder vermeld, op de Markt en waar uitleg wordt gegeven over o.m. het beeld van Norbertus, gesitueerd op de hoek van de oude burgemeesterswoning naast de Protestantse kerk. Ook wordt in deze kerk uitleg gegeven over de tijd van de reformatie. De wandeling, die Norbertus in die tijd als jongeling heeft afgelegd, voert via de Maaskemp naar het Genneperhuis. Onderweg wordt stilgestaan en uitleg gegeven bij diverse (archeologische) interessante plekken. Aangekomen bij het Genneperhuis zal zijn roemrijke verleden belicht worden.


Na de wandeling, die zo’n twee/tweeëneenhalf uur in beslag zal nemen, kan op eigen rekening een versnapering genuttigd worden bij het Theehuisje aan de Bloemenstraat t.o. het Genneperhuis. Opgave via e-mail naar tednoij@ziggo.nl

Datum

10  zaterdag 10 juni 2023 om 10.00 uur

Adres

Norbertuswerkgroep vh Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers

p/a Markt 7

6591 BZ Gennep