Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ongewisse toekomst

Na roerige jaren, reizen, het grootbrengen van kinderen en het volgen van teken,- en schilderlessen in haar eigen woonplaats, besloot zij zo’n vijftien jaar geleden een opleiding te gaan volgen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B). Die opleiding sloot zij vijf jaar geleden met succes af, waarna zij zich – ook in Arendonk – is gaan verdiepen in de grafische kunst.


Over haar studietijd zegt zij: “In al deze jaren werden niet alleen schildertechnieken aangeleerd; het was ook een periode waarin ik werkte aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Stapje voor stapje kwam ik steeds dichter bij wie ik nu ben; ik leerde in beelden te vertalen wat mij raakt en bezighoudt”.


Ongewisse Toekomst


En zij vervolgt: “Dezer dagen ervaren we aan den lijve wat een ongewisse toekomst betekent; we weten niet hoe de dag van morgen eruit zal zien; we doen er alles aan om ons leven te sturen en onder controle te krijgen (en te houden). Iedere handreiking of de spreekwoordelijke halm grijpen we aan, om maar niet in dat bodemloze zwarte gat van het onbekende te vallen. We moeten ons overgeven aan de wetten van het leven.”


Dit gegeven, haar interesse in mensen, hun kwetsbaarheden en verhalen, maar ook haar eigen angsten, zwaktes en onzekerheden zijn voor haar een een belangrijke inspiratiebron. Zoekend en onderzoekend probeert zij de complicaties en de tragiek van het bestaan, en dat wat niet direct aan de oppervlakte komt, op haar eigen manier, maar ook met een kwinkslag, te vertalen in beelden.


Kijk op onze website voor de openingstijden.

Datum

  Vandaag t/m 05 februari 2023

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.museumhetpetershuis.nl

Adres

Museum het petershuis

Niersstraat 2

6591 CB Gennep