Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Nationale archeologiedagen 2022

Kom tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 18 en zondag 19 juni tussen 13.30 uur en 16.00 uur naar

Museum het Petershuis, de kelder in het oude stadhuis bij Stichting Monarch en in de kenniskeuken van de Bibliotheek bij Stichting Erfgoed Gennep

Zo is er is van alles te doen en te zien! Zo leer je hoe een echte archeoloog te werk gaat, en mag je zelf gaan graven in de museumtuin. Net zoals bij echte opgravingen in een archeologisch veld wordt die bak verdeeld in secties. In iedere sectie liggen de scherven van een bord. Als je alle scherven hebt opgegraven en geborsteld, ga je ze wassen en drogen. Daarna loop je met al die puzzelstukjes naar de kelder van het oude stadhuis. Daar is de werkplaats van de Gennepse archeoloog. Op die plek word je verteld hoe de scherven weer aan elkaar kunnen worden gelijmd. En zodra het je is gelukt om er weer een compleet bord van te maken ga je er mee naar de Kenniskeuken. Die is onder de bibliotheek. De Stichting Erfgoed Gennep maakt dan een scan van jouw bord; die plaatsen ze op hun website, met jouw naam erbij. Maar natuurlijk ook met alle gegevens die je ondertussen – net als een echte archeoloog – over het bord hebt verzameld, zoals: waar je het hebt gevonden, hoeveel scherven het waren, wat de kleur was, of er versieringen op zaten, waar je het hebt gerestaureerd.

Als archeoloog werk je natuurlijk heel zorgvuldig! En wie weet? Misschien komt jouw bord wel een tijdje in een vitrine van het Petershuis museum te staan! Inleider geval kan jouw vondst tezamen met een foto  van jou (als je dat wilt en van je ouders mag) op de website (van de StEG) staan!

Momenten

18  zaterdag 18 juni 2022 om 13.30 uur
19  zondag 19 juni 2022 om 13.30 uur

Adres

Museum het Petershuis/ Monarch/ StEG

Niersstraat 2

6591 CB Gennep