Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jose' Rondeel, SCHERING en INSLAG.

SCHERING EN INSLAG


Deze prachtige expositie is officieel geopend op zaterdagmiddag 14 maart 2020. Helaas moest direct daarna besloten worden om het museum vanaf woensdag 18 maart te sluiten in verband met het Coronavirus. Wegens de thans geldende beperkingen op last van de rijksoverheid is de sluiting verlengd. Maar vanaf 6 t.e.m. 21 juni 2020 zijn de wandkleden van José Rondeel weer te bewonderen.

Openings dagen; woensdag-zaterdag-zondag.

van 13.30 uur tot 17.00 uur.


Deze expositie toont werken van José Rondeel uit Landgraaf. Zij maakt handgeweven wandkleden van schapenwol. Deze wol is door haarzelf gesponnen en geverfd met plantaardige materialen volgens eeuwenoude recepten. Hiervoor worden met name de grand-teint verfstoffen gebruikt, vanwege de intensiteit en houdbaarheid van de natuurlijke kleuren. De techniek is het zogenoemde inlegwerk, met gebruikmaking van twee schachten. Er worden verschillende rieten gebruikt.


Bij het maken van haar ontwerpen laat José zich inspireren door elkaar ogenschijnlijk tegenwerkende en/of aanvullende krachten. Daarnaast zijn de natuur en haar liefde voor tribale kunst belangrijke inspiratiebronnen. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van symbolen uit verschillende culturen, waarmee zij de diepere betekenis van het geheel wil benadrukken.


Het tot stand komen van een wandkleed d.m.v. het spinnen van de wol, plantaardig verven, het maken van een ontwerp en het weven vormen tesamen een intensief en langdurig proces, waarmee José zich buiten de hectiek van de huidige tijd stelt.

Datum

  Vandaag t/m 21 juni 2020

Dagen geopend
wo  Woensdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.museumhetpetershuis.nl

Adres

Museum het Petershuis

Niersstraat 2

6591 CD Gennep

advertentie