Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Frans Timmermans naar Ottersum

Eurocommissaris Frans Timmermans komt naar Gennep om steun te geven aan het zgn. Jaar van de Ontmoeting


Op uitnodiging van de Stichting Evenementen Gennep (SEG) zal hij een voordracht houden over het Europese beleid met betrekking tot migratie- en vluchtelingenproblematiek.  De bijeenkomst vindt plaats in de Van de Loozaal van het Landgoed Roepaen te Ottersum, is openbaar en gratis toegankelijk. Aanvang 20:00 uur; inloop vanaf 19:30 uur. In verband met het beperkt aantal plaatsen is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan per e-mail naar m.leideritz@planet.nl.


Het hele jaar 2019 stond Gennep in het teken van het Jaar van de Ontmoeting. Met het doel om culturele verschillen tussen de gevestigde inwoners en nieuwkomers te overbruggen werd een scala aan activiteiten ontplooid, vooral door mensen met elkaar in contact te brengen en kennis te laten maken met de diverse culturen die in onze gemeente zijn verenigd. Er waren exposities, lezingen, concerten en ontmoetingen met een sociale, religieuze, culturele, culinaire of sportieve insteek. Het Jaar van de Ontmoeting kon ondermeer rekenen op de sympathie van de paters van de congregatie van de Heilige Geest. Eén van hen is pater Frans Timmermans, heer-oom van de bekende en invloedrijke Europese politicus. Dankzij diens bemiddeling heeft Eurocommissaris Frans Timmermans  de uitnoding van de SEG aanvaard om in Gennep zijn visie te geven op vraagstukken die samenhangen met vluchtelingen en de opname van migranten in de gevestigde samenleving.


Aansluitend aan de voordracht zal de heer Timmermans vragen uit de zaal beantwoorden. Om 21:00 uur vertrekt hij weer naar Brussel, maar bezoekers kunnen na afloop van het programma napraten in de informele sfeer van het Landgoed Roepaen.

Datum

7  donderdag 07 november 2019 om 19.30 uur

Adres

Roepaen

Kleefseweg 9

6595 NK Ottersum

advertentie