Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Projectkoor Gelderland Martinuskerk Gennep

Op zondag 27 oktober zal het Projectkoor Gelderland een concert geven in de Sint Martinuskerk in Gennep. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk , al is een vrijwillige bijdrage van harte welkom.

 

Het jaar 2019 gaat de boeken in als Jaar van de Ontmoeting, diversiteit van culturen. De expositie ‘De Ontmoeting’ in museum het Petershuis was het startsein tot een scala van activiteiten. Van exposities, naar lezingen, naar Wereldmuziekdag, sportactiviteiten, Broodbakactiviteiten etc.

Met veel enthousiasme hebben organisaties in Gennep dit thema opgepakt en activiteiten georganiseerd

 

Het Projectkoor Gelderland bestaat uit musici die aan den lijven de angst, wanhoop, hoop, verwachtingen hebben ondervonden op hun tocht vanuit hun geboorteland, dat zij vanwege oorlogshandelingen en politieke onrust moesten verlaten.

Samen met de koorleden, ondersteund door 6 musici en onder de bezielende leiding van dirigent Jonathan Ploeg wordt via liederen en verhalen een reis gemaakt door landen waaruit vluchtelingen zijn vertrokken, op zoek naar zekerheid en een nieuw bestaan.

 

Na afloop van het concert zal op het kerkplein voor de Sint Martinuskerk brood gebakken worden door migranten , die vaak dezelfde weg zijn gegaan zoals in de liederen beschreven wordt. Zij worden bijgestaan door vrijwilligers. De bezoekers kunnen gratis brood proeven, afkomstig uit diverse culturen.


Datum

27  zondag 27 oktober 2019 om 15.00 uur

Website en social links

www.projectkoorgelderland.nl

Adres

Sint Martinuskerk

Zuid-Oostwal 33

6591 DK Gennep

advertentie