Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Burendag 2019 in teken van ontmoeting

Burendag is een jaarlijks terugkerende activiteit en staat dit jaar in Gennep in het teken van het Jaar van de Ontmoeting 2019. Dit jaar vindt deze gezellige dag in diverse buurten en wijken op zaterdag 28 september plaats. 


Gennep-Zuid

In Gennep-Zuid wordt in het kader van de Nationale Burendag tussen 12.00 en 17.00 uur diverse activiteiten georganiseerd op het Norbertplein.

Zo kunnen kinderen van 12.00 uur tot 16.00 uur speelgoed verkopen tijdens de kinderrommelmarkt, zijn er diverse multiculturele kraampjes met lekkernijen en is er een gratis koffie of thee. Kinderen kunnen een bonnenkaart kopen voor een bekertje ranja, een zakje chips en kinderfrietjes. Ook staat er een draaimolen en een springkussen. Voor oudere wijkbewoners is gezorgd voor voldoende zitplekken. Tijdens de Burendag wordt ook de huiskamer van Gennep-Zuid geopend. De opbrengst van de verkoop van de drank tijdens de Burendag is bestemd voor het huiskamerproject van Gennep-Zuid.


Gennep-West

In Gennep-West concentreert het burendagfeest zich van 14.00 uur tot 18.00 uur rondom de Beweegtuin en op de parkeerplaats achter het verpleeghuis van Norbertus. Bij slecht weer vinden de activiteiten plaatst in het Atrium van Norbertus. Er zullen verschillende optredens van onder anderen Wim met z’n poppenkast, Mr. Diamond met een wervelende show, Morris met z’n disco en jeugd Joeks kapel d’r An. Tevens is er een rommelmarkt en kan iedereen tegen inlevering van een bon frites of snacks kopen en bij goed weer ijs. De koffie en thee worden verzorgd door Norbertushof.


Buurtvereniging De Sprokkelaars

In Milsbeek wordt de hele straat Sprokkelveld tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer voor een huis-aan-huis rommelmarkt. Alle leden kunnen hun spullen verkopen vanaf hun eigen oprit. Dorpsgenoten die in andere straten wonen kunnen ook op een plekje in het Sprokkelveld hun spulletjes verkopen. De speeltuin wordt het verzamelpunt waar volwassen buurtgenoten een kopje koffie of thee met een stukje vlaai kunnen nuttigen. Voor de kinderen is er limonade en zijn er diverse activiteiten.


Arendstraat

Ook in de Arendstraat worden in de Arendstraat diverse activiteiten georganiseerd voor alle buurtbewoners. 


Datum

28  zaterdag 28 september 2019 om 12.00 uur

Website en social links

www.burendag.nl

Adres

Nationale Burendag

Norbertplein

6591 XA Gennep