Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Internationaal Studentenfestival Roepaen

Het jaarlijkse internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival keert weer terug bij Roepaen! Dit jaar hebben we vier datums met geweldige concerten voor je klaarstaan. De concerten worden gehouden in onze kapel om 20.15 uur. De toegang van deze concerten zijn gratis.


Max Philip Klüser (Duitsland) 

Max Philip Klüser werd geboren in Siegen, Duitsland, en begon op 6-jarige leeftijd met trompet. Op 10-jarige leeftijd nam hij ook bijkomend pianolessen.


In 2007 werd hij opgenomen in de afdeling “Schumann Junior” van de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf, een afdeling voor hoogbegaafde kinderen en jongeren. Hij volgde er trompetles bij Tobias Füller, gaf aldaar meerdere concerten en nam deel aan verschillende wedstrijden. In datzelfde jaar werd hij ook lid van het Landesjungendorchester NRW, waarmee hij tournees naar Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Portugal en Parijs ondernam, alsook meerdere CD’s opgenam. Hij nam met de trompet deel aan verschillende master classes in binnen- en buitenland, o.a. het Schagerl Brass Festival in Oostenrijk en cursussen bij Prof. Klaus Schuhwerk (Basel) en Prof. Wolfgang Bauer (Stuttgart).


In 2002 nam hij de eerste keer deel aan de Duitse muziekwedstrijd “Jugend Musiziert” en behaalde sindsdien regelmatig 1ste prijzen, zowel voor trompet, piano als kamermuziek. In mei 2013 won hij de 1ste Bondsprijs, gaf vervolgens meerdere concerten (o.a. in de Kölner Philharmonie, Berlijn en Davos) en werd uitgenodigd om een opname te maken voor de Bayerische Rundfunk. Daarenboven won hij samen met zijn duoparter de Sonderpreis der Deutschen Bundesapothekerkammer alsook, de Sonderpreis der Hindemith Foundation. In november 2015 won Philip de 1ste prijs bij de “van Bremen” pianowedstrijd in Dortmund. Ook was hij in 2016 finalist bij de Richard Strauss Wettbewerb für Klavier in München.


Nog een andere passie waarmee Philip zich sinds kort bezig houdt, is het dirigeren. Een eerste ervaring kon hij opdoen met de productie van Mozarts opera “Die Entführung aus dem Serail” tijdens de Schlossfestspielen Zwingenberg waar hij assistent-dirigent was en in deze hoedanigheid tijdens de laatste voorstelling de baton mocht opnemen.


Deze avond staan werken op het programma van:

W. A. Mozart

Fr. Chopin

Fr. Liszt

J. Brahms

C. Debussy

Datum

31  woensdag 31 juli 2019 om 20.15 uur

Website en social links

www.roepaen.com

Adres

Roepaen

Kleefseweg 9

6595 NK Ottersum

advertentie