Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Francafil Gerda Fransman

Gerda Fransman schildert met wol en speelt met licht. Haar viltlichtpanelen zijn het verrassend creatieve resultaat van een unieke combinatie van technieken. Het werk van de oorspronkelijk uit de gemeente Gennep afkomstige Fransman (haar ‘roots’ liggen in het dorp Ven-Zelderheide) is van 2 t/m 30 juni te bewonderen in Museum Het Petershuis te Gennep.


Gerda Fransman zegt over haar werk: “Wol is een prachtig materiaal waarin met verschillende technieken veel te ontdekken valt. Ik schilder met wol”. Op ambachtelijke wijze schept zij taferelen en portretten met een zachte, welhaast feeërieke uitstraling. Ondanks die tedere -en soms zelfs sprookjesachtige- sfeer is de uitwerking op de toeschouwer vaak heel direct en intens. Dat is ook wat Gerda Fransman wil bereiken: een maximum aan zeggingskracht, waardoor de toe-schouwer meer be-schouwer wordt en een moment van rust bereikt waarin hij tot zichzelf kan komen. De thema’s die ze in haar panelen verwerkt zijn afgeleid van de dagelijkse realiteit; van situaties waarin wij leven en wat die doen met mensen.


Met een achtergrond in het onderwijs als docente tekenen en textiele werkvormen is de keuze voor het schilderen met wol een te begrijpen combinatie. Zij verbindt hiermee het beste van de twee werelden tot een nieuwe dimensie, met name door hier ook het element licht aan toe te voegen. Op deze wijze ontstaan haar viltlichtpanelen die door de onbekende combinatie een verrassende werking hebben. Nieuwsgierig geworden? De expositie ‘LICHTBEELDEN’ is van zondag 2 tot en met zondag 30 juni 2019 te zien in Museum Het Petershuis.

Openingstijden: van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 17.00 uur. Eerste Pinksterdag gesloten.Er wordt geen entree geheven; de hoogte van uw donatie bepaalt u zelf.

Datum

  Vandaag t/m 30 juni 2019

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.museumhetpetershuis.nl www.liefdevoorlimburg.nl

Adres

Museum Het Petershuis

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

advertentie