Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expo Ans en Ton Rijkers

De eerste maand van het nieuwe jaar zal geheel in teken staan van de spirituele schilderijen en dichtbundels van het kunstenaars echtpaar Ans en Ton Rijkers!


Ton en Ans vormen samen een echtpaar. Ton schrijft gedichten al vanaf zijn twaalfde jaar en Ans tekent reeds vanaf haar derde jaar. Aanvankelijk tekende ze uitsluitend paarden. Als zij buiten speelde moest de hele weg eraan geloven, want er werden klinkers kapot gegooid en het beste stuk ervan werd gebruikt om van de ene kant van de weg tot aan de overkant kolossale paarden te tekenen. Al heel gauw kwamen daar olifanten bij en andere wilde dieren. Vervolgens kwamen de mensen aan de beurt en de eerste portretten zagen het licht. In de tussentijd leerde ze landschappen, zeeën interieurs figuurtekenen enz. Op haar achttiende jaar behaalde zij haar akte om les te geven aan scholen. Langzamerhand ontwikkelde ze een geheel eigen stijl van werken verschoof ze hoe langer hoe meer in de

richting van het zogeheten neo symbolisme. Ton viel op de middelbare school al op met zijn gedichten. Ze werden door leeftijdgenoten voor de klas voorgedragen, ook in andere klassen en zelfs op andere scholen.

Zijn leraar was heel enthousiast en moedigde hem voortdurend aan.


De werken van Ans en Ton zijn te bewonderen in onze Woonkamergalerie dagelijks van 13.00 uur tot 17.00

uur. Of u kunt een kijkje nemen op onze website.

Datum

  Vandaag t/m 31 januari 2019

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunsthandel-gennep.nl

Adres

Woonkamergalerie Gennep

Burg. Gilissenweg 57

6591 ZN Gennep

advertentie