Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Carry van Delft in Museum Het Petershuis

De wanden van Museum Het Petershuis zijn gedurende de maand september gevuld met (veelal grote) schilderijen die zijn geïnspireerd op het landschap en de daarin uitbundig bloeiende flora. Onder de titel 'FROM MOMENTS TO MEMORIES' laat de Vlaardingse kunstenares Carry van Delft de bezoekers van het museum genieten van haar abstracte kleurcomposities die – op afstand beschouwd – een boeiende bloemenpracht onthullen waarin we rozen, irissen en azalea’s ontdekken. En van haar stemmige landschappen die gevoelens oproepen van mysterie, melancholie en vrijheid.

Carry van Delft (1949) wordt gedreven door haar liefde voor de natuur in al zijn grootsheid.

De schilderijen zijn onlosmakelijk verbonden met haar gevoelig karakter, enthousiasme en levenslust. In de herkenbare stijl die ze in de loop der jaren verworven heeft, legt ze haar herinneringen aan landschappen en tuinen vast in acrylverf. Op meerdere doeken doen kleur en licht niet aan Nederland maar aan Frankrijk denken. Ze zijn het gevolg van het schilderen in haar tweede atelier in de Creuse (Limousin). Een gebied vol natuurschoon waar befaamde

kunstenaars haar voorgingen om het bijzondere licht te vangen. Een belangrijk motief in haar werk is de stemming van een landschap gedurende de dag of het seizoen. Door deze nadruk op de verscheidenheid in sfeer en lichtval, kan ze niet alleen zelf dwalen door de tijd maar maakt ze dit ook voor de kijker mogelijk.

Haar schilderijen met bloemen, tuinen en velden, kenmerken zich door een lyrisch expressionistische benadering van licht, kleur en ruimte. Typerend zijn de fraaie, zichtbare verftoetsen, die aangebracht zijn met paletmes en platte kwast. Ze vormen een pasteuze, interessante verfhuid die beladen lijkt met energie. De ritmische composities die zo ontstaan, reflecteren iets van de klassiek muzikale achtergrond van Carry van Delft. De weidse landschappen daarentegen, tonen een rustiger verfbehandeling. Ze zijn opgebouwd

uit subtiel gestreken en gesponste verflagen. Zo ontstaan atmosferische luchtpartijen en gevoelige overgangen tussen lucht en land.


De expositie FROM MOMENTS TO MEMORIES is van zondag 2 september tot en met zondag 30 september 2018 tijdens de openingstijden van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

Datum

  Vandaag t/m 30 september 2018

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.museumhetpetershuis.nl

Adres

Het Petershuis

Niersstraat 2

6591 CB Gennep