Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ierse rockers zetten Markt op stelten

Dat Ierse muziek aanslaat in Gennep is al eerder duidelijk geworden. Reden voor de organisatie om weer een Ierse dag te organiseren. Vanaf 14.00 uur treden op de Markt in Gennep de bands ‘Reel to Real’ en ‘Tinkers, Drinkers, Dreamers’ op. En voor de liefhebbers vanaf 20.00 uur Rob Meulepas en Harry Hendriks, oftewel 'Two Stools' uit Oeffelt.


'Reel to Real' wordt gevormd door Ronald Peters, Frans Heys en Marcel Peters. Marcel: “Die Keltische muziek spreekt tot de verbeelding. Het zijn oude volksverhalen, die in muziek verteld worden. Er zit een ziel in de liederen en dat spreekt mensen aan. Je hoort met name in de ballades de oude verhalen van de Ieren, melancholisch en meeslepend.” De naam van de band is afkomstig van de Ierse dans de Reel.


'Tinkers, Drinkers, Dreamers' speelt Ierse, Engelse & Americana Folk. Al meer dan 20 jaar staan ze op diverse festivals maar het kleinere werk in pubs, cafés en kleine intieme theaters wordt ook niet geschuwd. In 2003 heeft de band haar eerste cd ‘Running Roots’ uitgebracht en in het voorjaar van 2009 volgde ‘A Gap in the Clouds’. De geneugten van drank, verloren liefdes, mannen en hun overspelige vrouwen en zeereizen worden veelvuldig in hun liederen bezongen.


Het akoestische duo 'Two Stools' is ontstaan nadat muziekvrienden Harry Hendriks en Rob Meulepas het idee hadden opgevat om samen muziek te blijven maken. Dit nadat hun bands waren gestopt. Een schot in de roos, want al snel bleek er veel vraag te zijn naar de muziek van dit rock & blues duo. 'Two Stools' brengt nummers ten gehore van Bob Dylan tot Metallica en dat overgoten met hun eigen sausje.


Uitgebreide informatie over dit gratis toegankelijke SumMmertimefestival is te vinden op www.summmertimegennep.com.

Datum

18  zaterdag 18 augustus 2018 om 14.00 uur

Website en social links

www.summmertimegennep.com

Adres

Summmertime

Zandstraat

6591 DC Gennep