Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Vlaamse schrijver Geert Kimpen

De Belofte aan Maria Magdalena

Door auteurs Geert Kimpen & Michelle Shanti


Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd


Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.


Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.


Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.


Een middag als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.


Met natuurlijk ook een stem aan het vrouwelijke zélf door Michelle Shanti, die het publiek zal meenemen op een inspirerende meditatie-reis, zoals zij dat alleen kan.


Omdat elke vrouw een godin is


Komt dat zien! Geert Kimpen

Datum

9  donderdag 09 mei 2024 om 14.00 uur

Website en social links

Adres

Huistheater De Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps