Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Marlene - door Sven Ratzke

De internationale theaterhit ‘Marlene’ is een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich. Ze stond jarenlang wereldwijd in de spotlights als mysterieuze filmgodin en chansonnière van wereldklasse. De laatste jaren van haar leven verkoos ze de isolatie, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer en bereidt zich voor op haar eerste show na de oorlog, terwijl buiten een menigte ‘Go home Marlene!’ en ‘Verrader!’ scandeert. 


‘Marlene’ is een reis door het leven van een van de grootste iconen van de twintigste eeuw, een inkijkje in de waanzin en de showbizz, met als klapstuk het concert zoals ze het in 1960 in Berlijn gaf. 


De rol van Marlene wordt vertolkt door niemand minder dan Sven Ratzke, die als geen ander weet hoe te switchen tussen genders en hoe werk van iconen naar zijn hand te zetten.


Met prachtige muziek en aangekleed door meestercouturiers Viktor & Rolf ontstaat zo ontroerend muziektheater.


tekst: Pam Gems, Connie Palmen | regie: Guntbert Warns | spel: Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a. | kostuums: Viktor & Rolf


Prijs: €35,00

Datum

3  vrijdag 03 mei 2024 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk