Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rondleiding kloostertuin

Bent u geïnteresseerd in de prachtige kloostertuin in Sint Agatha en wilt u meer weten over de geschiedenis van het klooster? Kom dan op woensdag 1 mei naar Sint Agatha.


Het kruisherenklooster is het oudst bewoonde klooster van Nederland. De kloostertuin met monumentale bomen, vijvers en de bijzondere vormsnoei is aangelegd in de 18e eeuw met de kenmerkende kloosterfuncties en wordt door vrijwilligers goed onderhouden.


Na een korte introductie krijgt u een rondleiding in de 2,5 ha grote kloostertuin en een toelichting over de kloostermuren die gerestaureerd worden. De start van de rondleiding is bij de ingang van het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24, 5435 XD Sint Agatha.


De wandeling is op woensdag 1 mei om 14.00 uur. Om zeker te zijn van een plek kunt u zich opgeven via info@kloostersintagatha.nl. De kosten zijn € 5,00 per persoon. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid iets gaan drinken in het Poortgebouw bij het klooster of de tentoonstelling ‘Verborgen boekenpracht’ en de kloosterkerk bezoeken.

Datum

1  woensdag 01 mei 2024 om 14.00 uur

Website en social links

www.kloostersintagatha.nl erfgoedkloosterleven.nl

Adres

Stichting Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven

Kloosterlaan 24

5435 XD Sint Agatha