Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

The Reader – Filmtheater

‘The Reader’ begint in het naoorlogse Duitsland wanneer de tiener Michael Berg ziek wordt en thuis wordt geholpen door Hanna, een vreemdeling die twee keer zo oud is als hij. Michael herstelt van roodvonk en daarna zoekt hij Hanna op om haar te bedanken. De twee raken al snel betrokken bij een hartstochtelijke geheime affaire. 


Michael ontdekt dat Hanna ervan houdt om voorgelezen te worden en hun fysieke relatie verdiept zich. Hanna is geboeid als Michael haar voorleest. Ondanks hun intense band verdwijnt Hanna op zekere dag op mysterieuze wijze en blijft Michael verward en diepbedroefd achter.


Acht jaar later, terwijl Michael rechtenstudent is en de processen tegen nazi-oorlogsmisdaden observeert, is hij stomverbaasd Hanna terug te vinden in zijn leven, dit keer als beklaagde in de rechtszaal.


Als Hanna's verleden wordt onthuld, ontdekt Michael een diep geheim dat hun beider leven zal beïnvloeden. ‘The Reader’ is een verhaal over waarheid en verzoening, over hoe de ene generatie in het reine komt met de misdaden van een andere.


Prijs: €11,50

Datum

26  maandag 26 februari 2024 om 19.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk