Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Spreker Piet Segeren een lezing over Biomimicry: hoe de beste ideeën uit de natuur problemen van mensen op te lossen.

Lezing door Piet Segeren over Biomimicry: hoe de beste ideeën uit de natuur problemen van mensen op te lossen.


Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste ideeën uit de natuur om problemen van mensen op te lossen. Het is een nieuwe manier van kijken naar en waarderen van de natuur.

Leren van de natuur gaat veel verder dan het opdoen van inspiratie. Gedetailleerde studies van structuur en functie van biologische fenomenen maken het mogelijk om technieken te gebruiken die ontstaan zijn in de loop van 4 miljard jaren evolutie door het mechanisme van selectie.

In de voordracht komt een aantal voorbeelden aan bod van hoe de mens gebruik heeft gemaakt van voorbeelden uit de natuur om bepaalde problemen op een efficiënte en duurzame manier op te lossen .

Het zal ongetwijfeld een boeiende avond worden. Piet Segeren, expert bij uitstek op dit gebied, heeft in de loop van de jaren in binnen- en buitenland een enorme kennis opgebouwd van de biologische landbouw. En hij zal zijn lezing met voorbeelden uit de praktijk kunnen ondersteunen.

Hele kleine beestjes zijn van meer belang voor de mensheid dan velen denken. De natuur als leermeester is door velen vergeten. Misschien kan deze lezing mensen weer op het goede spoor zetten.

Iedereen is van harte welkom in de Kloosterhof, Grotestraat 14 in Beers. De lezing, 17 januari 2024, begint om 20.00 uur, de entree bedraagt € 3,00. De koffie en thee zijn gratis; de koekjes ook.

Graag opgeven via lezingen@ivn-cuik.nl of telefonisch 06 57 23 01 54

Datum

17  woensdag 17 januari 2024 om 20.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN de Groene Overlaat Cuijk

Grotestraat 14

5437 AS Beers