Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique - Sternstunde

Vooruitlopend op het hiernamaals werd kerstmis vroeger muzikaal uitbundig gevierd. De spanning tussen hemel en aarde, het begin van iets nieuws en vooruitzien naar het eeuwig leven, wordt prachtig bewaard in vooral veel Noord Europese muziek van de 17e eeuw. Ook vandaag klinkt deze nog steeds ongelofelijk feestelijk – Kerstmis!


Zowel in het Duitstalige gebied als in de Lage Landen is ongekend veel, vaak onbekend kerst-repertoire te vinden. Prachtige stukken waarin het feest wordt verteld in ontroerende cantates, concerten, motetten en instrumentale sonates. Steeds weer horen we het verhaal over de ster en het uur van de verwachting: Sternstunde.


Ensemble Polyharmonique is een solistencollectief en rijzende ster aan de Duitse vocale barokhemel. Hun specialiteit is het vroegbarokke, Duitstalige repertoire. Holland Baroque brengt samen met hen een vindingrijk programma van componisten o.a. Hammerschmidt, Rosenmüller en Schütz. Ook het Nederlands repertoire uit dezelfde tijd komt aan bod. 


Het geheel wordt naar goede Noord-Europese traditie doorspekt met volkse kerstliederen. De oude kerstoproep ‘Noe, Noe!’ verspreid het goede nieuws met muziek die sprankelt en verwarmt.


Kosten: €27,50

Datum

17  zondag 17 december 2023 om 15.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Kerkstraat 8

5431 DH Cuijk