Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

IVN de Groene Overlaat organiseert een Vogelexcursie ronde de Kraaijenbergse plassennabij Linden.

Benieuwd welke vogels er in deze tijd van het jaar te zien zijn? Ga dan op zondag 10 december 2023 met IVN De Groene Overlaat mee op vogelexcursie rond de Kraaijenbergse Plassen nabij Linden.

Dit uitgestrekte plassengebied in de gemeente Land van Cuijk bestaat uit ruim 475 hectare water, omzoomd door 200 hectare oevers die zijn ingericht als natuurgebied.

Voorheen werd de grond gebruikt voor agrarische doeleinden maar in de periode van 1968 tot 2014 zijn er door zandwinning plassen ontstaan. Deze zijn door natuurbeleid veranderd in een natuurgebied dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld als aantrekkelijk leefgebied voor vogels.


Wat kun je tijdens de excursie verwachten?

Jaarrond zijn de Kraaijenbergse Plassen een uitstekend leefgebied voor standvogels maar in deze tijd van het jaar verblijven er ook overwinteraars zoals de Brilduiker, Nonnetje, Wintertaling en Smienten. Ook zullen er meerdere soorten ganzen te zien zijn. Misschien wel het fel blauw-oranje gekleurde IJsvogeltje en ook de Zeearend is weleens boven deze plassen gespot. Je weet het nooit, laat je maar verrassen. Al wandelend langs de oevers van de Kraaijenbergse Plassen laat excursieleider Louis Geraets mogelijk een nieuwe wereld voor je opengaan.


Praktische informatie

  • Het aantal deelnemers aan deze excursie is beperkt en aanmelden is dus verplicht. Dit kan tot en met donderdag 7 december op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
  • Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk vrijdag 8 december per mail bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. In dit bericht wordt ook het verzamelpunt bekend gemaakt.
  • Kledingadvies: draag stevig schoeisel en kleding, passend bij de weersomstandigheden.
  • Heb je een verrekijker, breng die dan zeker mee. IVN De Groene Overlaat heeft er voor deze excursie ook enkele te leen.
  • Als je er behoefte aan hebt, neem dan zelf iets te eten of te drinken mee.
  • Deelnemen aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
  • Heb je vragen, stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of bel 06-14641745.

Datum

10  zondag 10 december 2023 om 10.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN De Groene Overlaat Cuijk

Kerkstraat 34

5439 ND Linden