Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Blaaskapellenfestival in Haps

Blaaskapel Flamicanka bestaat uit veelal jonge muziekvrienden die jaarlijkse het Blaasmuziekfestival in Tirol: “Woodstock der Blasmusik” bezoeken (Voor diegenen die het niet kennen: Google maar eens op “Woodstock der Blasmusik” of op You Tube: “Woodstock der Blasmusik” en je ziet en hoort hoe ongekend populair het genre is! In 2020 besloten deze muziekvrienden om samen muzikaal door het leven te gaan als Blaaskapel Flamicanka en vanaf toen ging het supersnel en blijkt de kapel razend populair (en fantastisch goed) te zijn! De Rozenbottels waren er nog net op tijd bij en zijn trots om Blaaskapel Flamicanka te mogen ontvangen in Haps! Ze staan garant voor een heuse “Tirolerstimmung” dus de lederhose en dirdnl kunnen gerust mee want feest wordt het zeker!

Blaaskapel Einfach Böhmisch bestaat ook nog maar kort: Het is op een dinsdagavond ergens in maart 2018 dat een groep muzikanten besluit om hun muziekvriendschap opnieuw te bezegelen door een nieuwe kapel op te richten. Een kleine bezetting wel te verstaan, onder de bezielende leiding van muziekvriend, kenner en inmiddels erelid Walter Steinhauer. De voorwaarden zijn snel duidelijk en de neuzen staan van begin af aan in dezelfde richting: Böhmische Blaasmuziek!

“Nieuwe” Böhmische blaasmuziek wordt afgewisseld met klassieke Egerländers en diverse publiekslievelingen. Maar wel met Pfeffer und Salz… en een eigen sausje. Dit alles zorgt ervoor dat deze kapel uit het Midden-Limburgse Heythuysen inmiddels een graag geziene gast is: steevast een volle zaal, gezelligheid gegarandeerd!


Entree en overige informatie:

De Rozenbottels openen het festival om 19.30 uur, de zaal is al open om 18.30 uur: Kom op tijd want een grote schare fans van de blaasmuziek wandelt, stapt op de fiets of in de auto en reist af naar de Posthoorn, Kerkstraat 6 in Haps. De entree bedraagt 5 euro.

Datum

21  zaterdag 21 oktober 2023 om 19.30 uur

Website en social links

www.derozenbottels.nl

Adres

Blaaskapel De Rozenbottels

Bogaersstraat 2d

5443 AL Haps