Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Poëtisch ontbijt bij Verdeliet

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondagochtend 8 oktober treden vier dichters op in de kas van de tuin. Vier stemmen, vier stijlen én live muziek. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.


De kracht van woorden

De dichters die optreden zijn Monica Boschman, Saskia van Leendert, Hans Rothuizen en August Tholen. Samen vormen zij een dichtersgroep die elke maand samenkomt om vers werk te bespreken. Elke dichter draagt een blokje eigen werk voor, daarnaast gaan de dichters met elkaar en het publiek in gesprek over de kracht van woorden en het ontstaan van poëzie. Om de woorden te laten landen, is er live muziek. In de pauze en na afloop is het mogelijk de tuin te bekijken. Kortom, een ochtend vol verbeelding en verwondering.


Vier dichters, vier stemmen

De vier dichters hebben ruimschoots hun sporen verdiend in het poëzielandschap. Van Monica Boschman verscheen deze zomer haar derde bundel Vindersloon. Ze was o.a. regiodichter en kwartaaldichter en verzorgt schrijfcursussen en retraites.


Saskia van Leendert onderzoekt middels de poëzie haar plek in de wereld, stelt zichzelf de vraag wat ons mensen maakt tot wie we zijn. Ze is aangesloten bij de klimaatdichters en publiceerde dit jaar haar vierde poëziebundel: ‘Het oog dat vangt’.


Hans Rothuizen begon met sonnetten, de laatste jaren krijgen vrije verzen de overhand. In de bundels ‘Ongeprijsde uren’ en ‘Vanavond nasi’ lopen de thema’s uiteen ‘van God tot voetbal’.


August Tholen is van huis uit beeldend kunstenaar en onderzoekt vele vormen. Naast gedichten schrijft hij blogs, romans en kinderboeken. Hij won o.a. de Brabantse Literatuurprijs.


Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 15,00 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 oktober via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie: www.verdeliet.nl.

Datum

8  zondag 08 oktober 2023 om 09.30 uur

Website en social links

www.verdeliet.nl

Adres

Wereldtuin Verdeliet

Toermalijnlaan 40

5431 ZK Cuijk