Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Rooftop Symposium 2023; 'Tijd voor Symbiose'

Op donderdag 14 september a.s. organiseert stichting Rooftop Revolution het jaarlijkse Rooftop Symposium op het dak van het Inspyrium in Cuijk. Het thema is 'Tijd voor Symbiose'. Professionals op het gebied van onder andere daktechnologie, (dak)natuur, architectuur en stedenbouw gaan tijdens het symposium aan de slag met het vraagstuk hoe daken kunnen bijdragen aan het herstel van de balans tussen mens en natuur. Bovendien wordt de Rooftop Award uitgereikt aan het meest innovatieve & toonaangevende multifunctionele dak dat het afgelopen jaar is gerealiseerd! 


De doelgroepen 

De achterliggende gedachte bij het thema 'Tijd voor Symbiose' is dat er vooruitgang ontstaat als natuur en techniek samenkomen. Het Rooftop Symposium is de perfecte gelegenheid voor professionals die zich bezighouden met multifunctionele daken of relevante thema’s als stadsontwikkeling, duurzaamheid, architectuur, technologie of wetenschap: 

  • (Landschaps)architecten: Ontdek hoe je groene daken en multifunctionele ruimtes kunt integreren in jouw ontwerpen om duurzame, levendige steden te creëren. 
  • Gemeenten: Leer over de voordelen van daksynergie en hoe jouw gemeente kan bijdragen aan een veerkrachtige en groene stedelijke omgeving. 
  • Woningcorporaties en ontwikkelaars: Ontdek innovatieve dakoplossingen die waarde toevoegen aan vastgoed en de leefkwaliteit van bewoners verbeteren. 
  • Leveranciers van daksystemen: Vertoon de nieuwste technologieën en duurzame producten voor groene daken en multifunctionele daksystemen. 
  • Dakhoveniers: Verbreed je kennis en ontdek nieuwe kansen voor het creëren en onderhouden van groene, multifunctionele daken. 


Rooftop Award Uitreiking 

Een van de hoogtepunten van het Rooftop Symposium is de uitreiking van de Rooftop Award. Deze prijs wordt toegekend aan een baanbrekend en toonaangevend multifunctioneel dak dat het afgelopen jaar is gerealiseerd. Het is een erkenning voor de inzet en visie van degenen die hebben bijgedragen aan het bevorderen van groene, innovatieve en multifunctionele daken, en een inspiratie voor de hele branche. 

 

De locatie 

Voor de ultieme groenbeleving heeft Rooftop Revolution gekozen voor de groenste evenementenlocatie van Nederland, het Inspyrium in Cuijk, winnaar van de Rooftop Award 2022. Midden tussen de duizenden bomen van familiebedrijf Boomkwekerij Ebben is de locatie met recht groen te noemen. Groen en maar 15 minuten rijden van Nijmegen. 

 

Tickets en meer info 

Tickets zijn vanaf nu te koop via de site van Rooftop Revolution. Wacht niet te lang. 

 

Over Rooftop Revolution 

Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen bewoners om hun uitzicht te verbeteren. Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom. 

Datum

14  donderdag 14 september 2023 om 11.00 uur

Website en social links

www.rooftoprevolution.nl

Adres

Inspyrium

Beerseweg 45

5431 LB Cuijk