Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Carillonconcert Cuijk

In de maand augustus organiseert de Stichting het Cuijks Carillon concerten op de vrijdagavonden. Toegang is gratis. De Romeinse tuin van het Archeologisch Centrum is hiervoor speciaal ingericht als zit(luister)plaats.


De concerten beginnen om 19.00 uur. Om 18.45 uur geeft de spelende beiaardier op deze locatie een toelichting. Na afloop is er een mogelijkheid de toren te beklimmen.


Het programma:


  • 4 aug – Marcel Siebers
  • 11 aug – Peter Bray, Australië
  • 18 aug – Annie Gao, USA
  • 25 aug – Dr. Dr. Dr. Jürgen Buchner, Würzburg


Vrijdag 4 augustus: Marcel Siebers

De reeks begint met Marcel Siebers zelf, beiaardier in Cuijk, Venlo en Huissen. Hij studeerde piano aan het Arnhems Conservatorium en behaalde zijn beiaardiersdiploma aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. In 2008 ontving hij (de 1ste) Cultuurprijs van de gemeente Cuijk en in 2016 kreeg hij de ‘Bronzen Merlet’ uitgereikt voor zijn culturele verdiensten voor diezelfde gemeente.


Vrijdag 11 augustus: Peter Bray

Peter Bray is senior beiaardier van het Nationaal Carillon in Canberra, Australië. Hij studeert aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn in Mechelen (België) en in 2019 was hij finalist van de Koningin Fabiolawedstrijd. Peter: “I enjoy arranging and performing music that the audience will recognise and I’m excited to share some Australian music with the world.”


Vrijdag 18 augustus: Annie Gao (US)

Annie Gao is een beiaardier en softwareontwikkelaar uit het zonnige Zuid-Californië. Ze begon met het bespelen van het carillon in haar studietijd op Yale, waar ze studeerde aan het Yale University Guild of Carillonneurs. Ze voltooide haar beiaardiersexamen in 2020 en vervolgde haar beiaardierslessen in Europa en de Verenigde Staten.


Vrijdag 25 augustus: Dr. Jürgen Buchner (DE)

Dr. Jürgen Buchner volgde een studie tot beiaardier aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen. Sinds zijn pensionering als advocaat houdt hij zich bezig met strafrechtelijke en sociaalrechtelijke vraagstukken. Hij is universiteitsbeiaardier in Würzburg.

Momenten

4  vrijdag 04 augustus 2023 om 19.00 uur
11  vrijdag 11 augustus 2023 om 19.00 uur
18  vrijdag 18 augustus 2023 om 19.00 uur
25  vrijdag 25 augustus 2023 om 19.00 uur

Website en social links

cuijkscarillon.nl schouwburgcuijk.nl

Adres

Carillon Cuijk

Maasstraat 15

5431 EB Cuijk