Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

“Dichter-bij-de-tuin” ; een tuin vol poëzie in Cuijk op zondag 18 juni!

In Wereldtuin Verdeliet in Cuijk is er op zondagmiddag 18 juni poëzie in overvloed: Geniet van de voordrachten van Jasper Serraris, Saskia van Leendert en Amal Karam. Laat je verrassen door een waaier aan gedichten op het Poëziepad. Ook is er de mogelijkheid om zelf een gedicht voor te dragen. Wil jij je schrijfkunsten ten gehore brengen, neem dan je mooiste gedicht mee! Uiteraard zal er in de tuin een hapje en een drankje klaar staan. De band Kitzeln zorgt voor de muzikale omlijsting. De optredens zullen bij mooi weer buiten plaatsvinden, bij slecht weer zal er gezorgd worden voor een geschikte plek binnen of overdekt buiten. 


Jasper Serraris

Jasper Serraris is schrijver, activist en mede oprichter van de uitgeverij Proces-verbaal. Onlangs verscheen ‘Meer hout op het vuur’, zijn nieuwste poëziebundel. Hierin zoekt hij naar de grenzen van verbintenis, moed en adrenaline. Serraris probeert het innerlijk vuur op te stoken en te kijken in de ziel van de activist. Het is een bundel voor iedereen die de afgelopen jaren de straat op ging, vol lef en adrenaline.


Saskia van Leendert

Saskia van Leendert (1972) onderzoekt door middel van het schrijven van poëzie haar plek in de wereld. Ze stelt zichzelf de vraag wat ons maakt tot wie we zijn. Zijn we niets meer dan een gelukkig toeval of worden we geboren als een mogelijkheid? Zijn we in staat los te breken van de sporen die we meedragen? Hoe kun je omgaan met kwetsbaarheid in een veranderende wereld waarin je toekomst zoekt? Saskia is aangesloten bij de klimaatdichters. ‘Het oog dat vangt’ is haar laatste bundel en verscheen in mei.


Amal Karam

Amal Karam groeide op in Libanon en vertrok op haar achttiende naar Syrië om Engelse literatuur te studeren. Na haar studie werkte ze als journalist en werd politiek actief. In 1996 kwam ze als vluchteling naar Nederland. Onder het pseudoniem van Ama Karma schreef ze van 2006 tot 2013 wekelijkse columns voor de Gelderlander. Amal was stadsdichter van Nijmegen van 2017 - 2019.


Aanmelden

Het poëtisch programma van 14.30 – 17.00 uur kost €15,00 euro per persoon, inclusief consumpties. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 14 juni via e-mail: info@verdeliet.nl , onder vermelding van “Dichter-bij-de-tuin”, je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet ligt aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie: www.verdeliet.nl.

Datum

18  zondag 18 juni 2023 om 14.30 uur

Website en social links

www.verdeliet.nl

Adres

Wereldtuin Verdeliet

Toermalijnlaan 40

5431 ZK Cuijk