Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dag van de Bouw bij Villa Hugo in Cuijk

Op de dag van de bouw op 17 juni as. kunnen bezoekers een kijkje nemen op de bouwplaats van Villa Hugo, aan de Molenstraat in Cuijk. Onder het genot van een drankje en een versnapering kunnen ze met eigen ogen de imposante voorgevel van dichtbij aanschouwen. Voor de kinderen is er een leuke activiteit.


''De Dag van de Bouw'' is een dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.


Groter, luxer en duurzamer. Samen met Reuvers Bouw en Ontwikkeling herontwikkelt Peters Real Estate momenteel een appartementencomplex aan de Molenstraat in Cuijk. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Peter Peters. Zodra het klaar is, telt Villa Hugo zestien luxe appartementen, die allemaal al verkocht zijn.


De gemeente wilde de karakteristieke voorgevel van de oude sigarenfabriek behouden vanwege de cultuurhistorische waarde. Logisch, maar wel lastig. Dat komt vooral doordat de tweede verdieping een meter hoger is dan de overige etages. Verder komt de structuur van het pand overal terug, ook in de gevelbeelden. En bij alles wat je bedenkt, wil je de beleving van een oud pand behouden. Dat is ons denk ik op een fraaie manier gelukt met de enorme ramen met een roedeverdeling


Villa Hugo is gelegen op een niet al te groot terrein, pal aan de openbare weg en omgeven door de bestaande bebouwing. We werken dus op een ‘postzegel’. Aan de linkerkant van het pand komt een bergingsgebouw en een inrit naar negentien privéparkeerplaatsen, waarvan twaalf onder een carport of overdekt. Aan beide kanten van het gebouw plaatsen we luxe poorten zodat het terrein alleen voor de bewoners te betreden is. Een luchtwarmtepomp zorgt voor een gasloos pand.

Datum

17  zaterdag 17 juni 2023 om 10.00 uur

Website en social links

www.dagvandebouw.nl

Adres

Bouwbedrijf Peter Peters

Molenstraat 51

5431 BW Cuijk