Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Jubileumreceptie De Haagsestraat

De jubileumreceptie begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De receptie vindt plaats in de tent voor Ontmoetingscentrum Den Oeiep in Cuijk.


De Haagsestraat, opgericht op 28 mei 1948, is niet alleen de oudste maar ook een van de actiefste buurtverenigingen in Cuijk.

De Haagsestraat organiseert niet alleen activiteiten voor de eigen, ruim 100, leden, maar is ook een gewaardeerd deelnemer aan andere Cuijkse evenementen, zoals de Kuukse Kwis, het Kuuks Karnaval Kraker Kwekkonkoer, de Nölers-pronkzittingen en de Highland Games in Sint Agatha. De Haagsestraat heeft bovendien een eigen carnavalsgezelschap; dit jaar werd al de 53e (!) prins van Het Prinsendom gekozen.


Dat De Haagsestraat zich niet beperkt tot alleen activiteiten voor de eigen leden past in een inmiddels jarenlange traditie. Zo organiseerde De Haagsestraat jarenlang kienavonden waarvan de opbrengst ten goede kwam aan andere verenigingen. Leden van De Haagsestraat waren ook de motoren achter de voormalige stichting Kindervreugd.

Bij de viering van het 30-jarig bestaan in 1978 liet De Haagsestraat de iconische film 'D' Is Kuuk' maken, die prachtig in beeld bracht hoe Cuijk eruitzag in de jaren 70. Twintig jaar later, bij het vijftigjarig bestaan, gaf De Haagsestraat het boek 'Goei Volluk' uit. Daarin werd de ontwikkeling van het naoorlogse Cuijk beschreven vanuit het perspectief van De Haagsestraat.

Datum

27  zaterdag 27 mei 2023 om 14.00 uur

Website en social links

www.haagsestraat.com

Adres

Buurtvereniging De Haagsestraat

Bernhardstraat 5

5431 TW Cuijk