Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag in de Maasheggen met IVN-gidsen van de Groene Overlaat Cuijk

In navolging op de succesvolle dauwtrapwandeling vorig jaar op Hemelvaartsdag organiseert IVN De Groene Overlaat ook dit jaar op donderdag 18 mei weer zo’n wandeling tussen de Maasheggen nabij Sint Agatha. Ook zin in een pittige ochtendwandeling, je bent van harte welkom.


Wat kun je tijdens deze ochtendwandeling verwachten? De natuurgidsen van IVN De Groene Overlaat nemen je ’s morgens vroeg als de zon net is opgekomen, mee vanaf het klooster in Sint Agathe het Maasheggengebied in en laten je kennismaken met het ontwaken van flora en fauna. In alle vroegte laten de vogels zich horen en ligt de dauw vaak nog op de weilanden. Het is een hele belevenis om de puur- en frisheid hiervan te ervaren. We starten de wandeling om 7.00 uur met stevig (waterdicht) schoeisel of laarzen.

Oorspronkelijk was het dauwtrappen een viering als volksgeloof om op Hemelvaartsdag de heropening van de natuur te eren. Ook zou de dauw op het gras een zuiverende werking hebben.


Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over de ontstaansgeschiedenis, de Unesco status en het beheer van het gebied en natuurlijk ook over de meest voorkomende planten, struiken en bomen.


We eindigen weer bij het klooster in Sint Agatha waar je op eigen kosten in het Poortgebouw onder het genot van koffie/thee met een kloosterkoek kunt nagenieten van deze stevige ochtendwandeling.

De wandeling is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor IVN wordt zeer gewaardeerd. Na afloop kan iedereen op eigen gelegenheid de kloostertuin bezichtigen.


Praktische informatie:

- De wandeling is op donderdag 18 mei 2023 van 07.00 uur tot 09.00 uur.

- Verzamelen iets voor 7.00 uur op de parkeerplaats bij de kerk in Sint Agatha, Kloosterlaan 24, Sint Agatha


- Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dat kan tot en met maandag 15 mei op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

- Degenen die zich aanmelden krijgen bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.

- Honden kunnen niet mee

- Na afloop is er gelegenheid om iets te gebruiken in het Poortgebouw bij het klooster.

- Deelname aan de wandeling is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

- Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of 06-14641745.

Datum

18  donderdag 18 mei 2023 om 07.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN De Groene Overlaat Cuijk

Kloosterlaan 24

5435 XD Sint Agatha