Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

VanWyck

In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck drie albums uit die bewondering oogstten tot ver over de landsgrenzen. Haar warme, donkere alt-folk en Americana doen denken aan Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling.


Met haar vierde album dat internationaal is verschenen in april 2022, reikt VanWyck nog hoger: The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is. Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck je mee naar dat eiland en leert ze ons dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is op hele kleine plekken en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan. 


Christien Oele, de vrouw achter de groepsnaam, is tekst- en songschrijver, speelt gitaar en is leadzangeres. Ze wordt begeleid door de getalenteerde en veelgevraagde sessiegitarist Reyer Zwart. De zang van Christien is loepzuiver. Maar belangrijker is dat ze de liedjes een dynamiek mee geeft, en dat doet ze op haar geheel eigen wijze waardoor de muziek tot de verbeelding spreekt en gaat leven. Muziek die bij je binnenkomt en waarbij het heerlijk wegdromen is. We zijn trots om haar in huis te hebben en dat ons publiek kennis kan maken met haar betoverende muziek!


Over VanWyck schreef:

de Volkskrant****: ‘VanWyck zingt liedjes van troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid.’


NRC****: ‘De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht.’


Nederlands Dagblad: ‘Alle verwachtingen worden overtroffen. VanWyck heeft haar magnum opus gemaakt: dit is een album van internationale allure. Ze is onze vaandeldrager waar het gaat om country, americana, folk en kamerpop. Muziek beroert de ziel. Wie dat gevoel wil ervaren doet er goed aan de komende maanden een van haar theatervoorstellingen bij te wonen. Kippenvel gegarandeerd.’


Muziscene: 'Welnu, VanWyck is een theatertour gestart langs mooie zalen. Ik vind dat iedereen VanWyck in het algemeen en The Epic Tale Of The Stranded Man in het bijzonder moet leren kennen.'


Een heerlijk concert, ook voor Moederdag en iedereen die erbij wil zijn!

Toegangsprijs: € 19,50 inclusief kop koffie/thee bij de ontvangst.


Na afloop is er een sfeervolle nazit en huisgemaakte soep.

Datum

14  zondag 14 mei 2023 om 15.30 uur

Website en social links

www.vanwyck.nl

Adres

Huistheater de Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps