Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Montis, Goudsmit & Directie

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de leden van de formatie Montis Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. 


Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton Goudsmit zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyriel Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.


Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. 


Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij (inter)nationale podia met New Cool Collective. In 2010 won Anton de VPRO / Boy Edgar prijs. Over hem wordt gezegd: 'Een musicus die in de meest uiteenlopende muzikale situaties creatieve bijdragen levert en tegelijkertijd zichzelf blijft: herkenbaar, energiek en inventief.' 


Drummer Cyriel Directie is ook geen onbekende. Hij gaf Nederland ooit drumles tijdens een uitzending bij DWDD, maar hij is toch vooral bekend vanwege zijn spel bij onder andere de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch, Postmen en vele andere succesvolle acts.

Datum

26  zondag 26 maart 2023 om 15.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk