Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Yuri Honing Quartet & Under the Surface

In Under the Surface, bestaande uit Joost Lijbaart (drums), Bram Stadhouders (gitaar) en Sanne Rambags (zang), vinden drie generaties van unieke muzikanten elkaar in de behoefte om geïmproviseerde muziek te maken.  


Sanne Rambags is een zangeres van de buitencategorie. Ze haalt haar inspiratie uit de stilte en sereniteit van de Noorse natuur. Ze dicht, fluistert, zingt en laat haar stem zelfverzekerd dwalen over de geïmproviseerde melodielijnen van Bram en het ingetogen, subtiele slagwerk van Joost.  


De muziek is verre van abstract en klinkt als weldoordachte composities waarin de stem van Sanne centraal staat. Puur, intens, fragiel, muziek die beklijft. Dat is Under the Surface. 


Na de pauze speelt Yuri Honing Quartet de voorstelling ‘Bluebeard’, geïnspireerd door het beroemde sprookje Blauwbaard. Een steenrijke, maar afschrikwekkende man met een blauwe baard geeft zijn jonge vrouw de sleutels van zijn kasteel. Ze mag overal rondlopen, maar één kamer is verboden. Wanneer ze de kamer toch opent, is ze geschokt door wat ze aantreft… 


De topmusici van het Yuri Honing Quartet leiden je door Blauwbaards catacomben en nemen je mee daar mysterieuze kamers met geheime melodieën.  

Datum

27  zondag 27 november 2022 om 15.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk