Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca

‘Casablanca’ met in de hoofdrollen Ingrid Bergman en Humphrey Bogart, geldt voor velen als een hoogtepunt uit de filmhistorie. 


Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

Daartoe smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. 

‘Casablanca’ speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor een oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil, waarin werkelijkheid en fantasie tegen elkaar schuren en waar de grenzen tussen goed en kwaad vervagen. 

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film, met weergaloze muziek en jazznummers uit de jaren veertig. Ook het bekende lied ‘As Time Goes By’ komt in verschillende arrangementen terug in de voorstelling.

Datum

26  zaterdag 26 november 2022 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk