Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Het Indisch Interieur - Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Bo Tarenskeen e.a.

‘Het Indisch Interieur’ is een scherp familiedrama over hoe het Indische oorlogsverleden nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders.  

 

We zijn gedurende een avond en een nacht te gast bij een Indische familie, waarvan de pater familias (Hans Dagelet) zijn erfenis probeert te verdelen onder zijn kinderen, kleinkinderen en hun aanhang.  


Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden dat nog steeds voelbaar is in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij.  

 

Achter elk erfstuk schuilt een verhaal, maar de erfgenamen lijken niet echt happig om die aan te horen. Drie generaties Indo’s en hun Nederlandse partners blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma. 


De aandacht voor ons Indische verleden lijkt de laatste jaren eindelijk op een diepgaandere manier te zijn wakker gekust, door een film als ‘De Oost’, de boeken van Alfred Birney en het werk van David Van Reybrouck.  

 

‘Het Indisch Interieur’ wordt geschreven en geregisseerd door Bo Tarenskeen, die in 2019 een duit in het zakje deed met het lovend ontvangen ‘De Indië Monologen’: ‘Mooi dat door middel van dit soort theateravonden invoelbaar wordt gemaakt hoe de koloniale geschiedenis nog steeds doorwerkt op de generaties van nu.’ (Het Parool) 

Datum

25  dinsdag 25 oktober 2022 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk