Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Venice - Jacaranda Tour Europe 2022

De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om de perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon, allen geboren en getogen in Venice Beach, Californië.  

Sinds de jaren '80 treden ze samen op en hebben ze, beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen.  

De Lennons beschouwen Nederland als hun tweede vaderland. Sinds hun doorbraak hier eind jaren '90 hebben ze, samen met bassist Mark Harris, en de inbreng van Nederlandse toetsenist Jasper Westerhof en drummer André Kemp, een grote schare trouwe fans aan zich weten te binden. Ze werden beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest. 

Hun zonnige ‘harmony-sound’, persoonlijke teksten en betrokken shows leveren Venice in Nederland altijd staande ovaties op, zo ook in december 2018 toen de heren voor het laatst in onze grote zaal te bewonderen waren.  

Ook in de Verenigde Staten behoort de band tot de vaste waarden van de muziekscene. Zo maakten ze in 2010 deel uit van de meer dan tweehonderd shows tellende stadiontour met Pink Floyd frontman Roger Waters en werkten ze samen met iconen als Crosby, Stills, Nash & Young, Bruce Springsteen, Don Henley en Jackson Brown. David Crosby noemt Venice zelfs zijn favoriete band.

Datum

22  donderdag 22 september 2022 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk