Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dansen op Drijfzand - Muziekcollectief Zand & Grind

Tien jaar na het succesvolle spektakel ‘Hoogwater’, met bijzondere Boxmeerse onderwerpen als uitgangspunt, komt het Boxmeerse muziekcollectief Zand&Grind met een vervolg: ‘Dansen op Drijfzand’.  

De rode draad trok het collectief uit de kluwen van veranderingen, onzekerheden, maar ook de nieuwe mogelijkheden die het afgelopen jaar ieders leven op z’n kop zetten en zelfs dreigden te gaan beheersen. 

 Met het thema ‘Dansen op Drijfzand’ is gekozen voor de waan, maar ook de zonnige kanten en kansen van alledag.  

 Voor deze voorstelling schreef het collectief de muziek en teksten wederom deels zelf en werd, net als bij de laatste voorstelling, samengewerkt met nieuwe tekstschrijvers en gastmuzikanten.  

 Dat leverde een bont palet van liedjes op dat de harde realiteit van een wankele dans op zachte grond treffend weergeeft. Mondiale thema’s, klein dierenleed, liefdesverdriet en andere ongemakken, afscheid, hoop en humor zijn gevat in poëtische, romantische en vooral eigenzinnige teksten. 


Met: Toon Schambergen (gitaren, banjo en zang), Herman Verheijen (keyboards accordeon en zang), Ruud Muselaers (basgitaar, contrabas en zang), Jos Kuijpers (gitaren, slide gitaar, ukelele en zang), Peter Verdijk (gitaar en zang), Nolly Muselaers, Trui Schambergen, Lineke Verheijen (organisatie en zang), Jacqueline Haerkens, Marijke Verdijk (zang en presentatie)  

Gastmuzikanten: BartJan Baartmans (gitaren, mandoline, steelguitar en zang), Toon Copier (drums), Albert van Woerden (piano), Dave Arts (trompet), Jos Verbeek (saxofoon), Niels Hendriks (trombone), Jet Copal (zang) 

Momenten

16  vrijdag 16 september 2022 om 20.30 uur
17  zaterdag 17 september 2022 om 20.30 uur
18  zondag 18 september 2022 om 20.30 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk