Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

IVN De Groene Overlaat Cuijk organiseert een puzzeltocht voor kinderen in de natuur op de Tienmorgen in Beers

IVN De Groene Overlaat organiseert op zondag 24 juli 2022 speciaal voor kinderen en eventueel hun (groot)ouders een activiteit in de vorm van een puzzeltocht om hiermee kennis te maken. Kampeerboerderij De Tienmorgen in Beers is een uiterst geschikte plek voor kinderen om zich geheel in te leven in wat zich daar allemaal afspeelt. Het is hier voor iedereen goed toeven en je hebt er de vrijheid om rond te lopen tussen de kippen, duiven, konijnen en poezen. Je kunt met deze dieren knuffelen en de geitjes en koeien bewonderen. De vele zwaluwnesten geven al aan dat de dieren zich hier allemaal thuis voelen. Het terrein rondom de boerderij is op natuurlijke wijze ingericht.

IVN-natuurgidsen hebben een tocht over smalle paadjes en langs water uitgezet die de kinderen samen met hun begeleiders gaan lopen. Ze krijgen opdrachtjes mee die ze onderweg op moeten lossen. Om alles extra goed te kunnen bekijken krijgen ze een loep en een loeppotje mee. Op een afstandje kun je ook een grote dassenburcht zien waar dassen in wonen. Een das zul je niet zien want die komt pas uit zijn hol als het donker begint te worden. (zie bijgevoegde foto, Bron: Stichting Dassenwerkgroep Brabant)

Aan het eind van de tocht lever je de antwoorden in en gaan de IVN-natuurgidsen dit bekijken en met jullie nabespreken. De kinderen kunnen daarna nog lekker op de boerderij tussen de dieren spelen.


Datum

24  zondag 24 juli 2022 om 10.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN de Groene Overlaat Cuijk

Kampeerboerderij De Tienmorgen Broekkant 11

5437 ND Beers