Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dichter-bij-de-tuin bij Wereldtuin Verdeliet

Met dichter-bij-de-tuin biedt Wereldtuin Verdeliet in Cuijk liefhebbers van tuin en taal een heerlijke zondagmiddag. Op zondag 29 mei treden op kleine podia in de tuin zes dichters op. Daarna geeft Glenda Peters een mini-concert.


Poëzie in de tuin

Bezoekers zijn vanaf 13.00 uur welkom om te landen in de tuin. De imkers van Verdeliet vertellen over de bijen, andere medewerkers geven met plezier een rondleiding. Het poëzieprogramma begint om 14.00 uur. De zes dichters die op verschillende plekken in de tuin voordragen zijn Monica Boschman, Monique Leegwater, Saskia van Leendert, Marjolein Pieks, Hans Rothuizen en August Tholen. Bezoekers gaan van podium naar podium zodat ze alle dichters kunnen horen. Enkele dichters traden al eerder op tijdens het poëtisch ontbijt, inmiddels een traditie bij Verdeliet. Na de voordrachten verzorgt Glenda Peters een mini-tuinconcert. Bezoekers krijgen een voorproefje van haar nieuwe Nederlandstalige album dat in september verschijnt: Onvoorwaardelijk. Liedjes over het leven en geluk, afscheid en verdriet. En natuurlijk ook over de liefde. Rond 17.30 uur is het programma afgelopen.


Glenda Peters - Onvoorwaardelijk

Na de poëzie-optredens verzorgt Glenda Peters een mini-tuinconcert. Bezoekers krijgen een voorproefje van haar nieuwe Nederlandstalige album dat in september verschijnt: Onvoorwaardelijk. Liedjes over het leven en geluk, afscheid en verdriet. En natuurlijk ook over de liefde.


Informatie:

De poëziemiddag Dichter-bij-de-tuin is een bekroning van de relatie tussen tuin en taal, tussen lof en letters. Bezoekers zijn van harte welkom, aanmelden vooraf is niet nodig. De middag kost 10 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee. Het programma is buiten, bij slecht weer treden de dichters en Glenda Peters binnen op, in de kas en in andere ruimtes. Het bezoekadres is Toermalijnlaan 40 in Cuijk, parkeren kan bij gymzaal Het Kristal, Robijnlaan 77.

Datum

29  zondag 29 mei 2022 om 13.00 uur

Website en social links

www.verdeliet.nl

Adres

Wereldtuin Verdeliet

Toermalijnlaan 40

5431 ZK Cuijk