Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Regio-orkest Oost-Brabant speelt in Oelbroeck Sint-Anthonis

Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) treedt zaterdag 12 maart op in MFC Oelbroeck in Sint Anthonis. Het concert begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. 

Na een jaar gedwongen pauze kan het ROB dit jaar weer concerten geven. Het ROB is een projectorkest dat bestaat uit amateurmuzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio Uden/Boekel/Zeeland. Onder leiding van dirigent Bart van Zutven probeert het orkest elk jaar opnieuw een aantrekkelijk muzikaal programma in te studeren. De lockdown heeft wel geleid tot uitstel van de concerten, maar begin maart kunnen de muzikanten dan eindelijk aan de bak. 

Voorzitter Albert de Vaal van het ROB ziet het concert met vertrouwen tegemoet: “Er is intensief gerepeteerd door de muzikanten. Na een jaar zonder repetities en concerten hunkerde iedereen er naar om weer samen muziek te maken“. 

Het concertprogramma van het ROB bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en lichte muziek. Zo speelt het harmonieorkest dit jaar een deel uit de Planeten-suite van Gustav Holst, maar staat er ook een swing-versie van de bekende Notenkraker Suite op het programma. Een hoogtepunt van het programma is de vertolking van de La Leyenda del Beso, een symfonische suite van de gelijknamige Zarzuela, een Spaanse opera. 

Dirigent Bart van Zutven is vol vertrouwen over de concerten. “Het is elk jaar een flinke uitdaging om in een relatief korte tijd een goed programma in te studeren. Dankzij de inzet van het hele muziekgezelschap weet ik zeker dat we opnieuw een aansprekend programma kunnen presenteren,” zegt hij.

Op zondag 13 maart het ROB nog een keer op samen met de harmonie van muziekvereniging Zeelandia in een uitwisselingsconcert in De Morgenzon in Zeeland.

De aanvang is 14.00 uur. 

Meer informatie: www.regioorkest.nl 


Datum

12  zaterdag 12 maart 2022 om 20.30 uur

Website en social links

www.regioorkest.nl

Adres

Regio-orkest Oost-Brabant

Breestraat 1-D

5845 AX Sint Agatha