Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Sven Figee bij Schouwburg Cuijk

Muzikale trip omlijst met verhalen van een hammondorgelvirtuoos 


Van jongs af aan wisselde Sven Figee (bekend van de band Sven Hammond) de composities van klassieke meesters af met muziek van zijn helden uit de blues, soul, funk en jazz. Het is altijd zijn droom geweest om zijn favoriete stukken te bundelen in een muzikale trip achter de piano en het hammondorgel. 


Die wens komt nu uit: een soloprogramma, waarin de muziek van Bach, Vivaldi en Satie hand in hand gaat met werk van Thelonious Monk en The Beatles, om via Booker T. Jones en Jimmy Smith bij Svens eigen stukken te belanden. ‘Van Bach Tot Blues’ wordt een avontuurlijke reis langs de verhalen en muziek uit de 25-jarige carrière van een hammondorgelvirtuoos. 


Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn vele optredens bij De Wereld Draait Door en stond in 2018 en 2019 als solist voor het Metropole Orkest, het Jazzorkest van het Concertgebouw en het Residentie Orkest. Tegenwoordig is Sven muzikaal leider van de Sven Hammond Big Band, de begeleidingsband van Matthijs van Nieuwkerk in de zaterdagavond show Matthijs Gaat Door.

Datum

6  zondag 06 maart 2022 om 20.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk