Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Filmtheater 'La Fille Inconnue' bij Schouwburg Cuijk

Jenny, een jonge huisarts, doet een uur na sluitingstijd niet open wanneer bij haar wordt aangebeld. ‘Patiënten moeten hun grenzen kennen’, houdt ze haar stagiair belerend voor. ‘En als het écht dringend is, bellen ze wel een tweede keer aan’. Er wordt geen tweede keer aangebeld. 


Pas de volgende dag ontdekt Jenny waarom niet. Het jonge, zwarte meisje dat voor haar deur stond, is een paar straten verder dood aangetroffen. Zonder identificatie op zak, dus de politie tast in het duister over haar identiteit.


Uit schuldgevoel begint Jenny haar eigen onderzoek, niet zozeer naar wat met het meisje is gebeurd, maar simpelweg naar haar naam. De film is geen 'whodunnit', maar 'whowasshe'. 


Zoals altijd bij de Waalse broeders Dardennes draait de film om de sociale processen die worden blootgelegd. In dit geval: de immense kloof tussen zwart en wit, die nergens wordt benadrukt maar telkens weer opspeelt. 


De wat naïeve maar onverschrokken middenklasse-arts mengt zich al snel in werelden die ze misschien liever niet had leren kennen.


Filmvertoning in samenwerking met Sociom | Zin.

Na afloop is er - voor wie dat wil - een nagesprek over het thema van de film.

 

Datum

4  maandag 04 oktober 2021 om 14.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie