Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Zomerconcert op het carillon

Stadsbeiaardier in Gdańsk (Polen)


Op de vrijdagavonden in augustus kun je in het centrum van Cuijk genieten van een carillonconcert. De Sint-Martinuskerk in Cuijk bezit een van de mooiste carillons. De klokkenreeks is perfect zuiver gestemd en daardoor voor veel muziekstijlen geschikt. De zomerconcerten zijn dan ook heel divers: de genres lopen uiteen van klassieke barok tot moderne jazz en pop. 

 

De muziek is in heel het centrum te beluisteren, bijvoorbeeld op een van de terrassen op het Maasplein, in de tuin van het archeologisch centrum of in de tuin van de Paters Oblaten. Je kunt de beiaardier live zien spelen op een tv-scherm beneden in de kerk. 


Monika Kazmierczak is stadsbeiaardier van Gdansk (Polen). Ze speelt al piano sinds ze 6 jaar oud was. Ze studeerde piano in Gdansk en leerde het beiaardiersvak in Amersfoort. In 2004 behaalde ze haar diploma aan de Nederlandse Beiaardschool. 

 

Als muzikant komt ze in vele landen, zoals Litouwen, Frankrijk, Nederland, Denemarken en Ierland. Ook organiseert ze verschillende evenementen, zoals de Carillon Summer Concerts in Gdansk. 


De avond wordt om 18.45 uur geopend in de tuin van het archeologisch centrum, waar de beiaardier zichzelf zal voorstellen. Vervolgens start om 19.00 uur het concert. 

Datum

20  vrijdag 20 augustus 2021 om 19.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Martinuskerk

5431 DL Cuijk

advertentie