Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Volker Janig en Uta Singer

Magnificat

Lofzang van Maria gezongen door sopraan Uta Singer


Het Magnificat, ofwel de Lofzang van Maria, vormt al eeuwenlang een inspiratiebron voor componisten. Deze middag komen verschillende versies van de lofzang voorbij, gezongen door sopraan Uta Singer. Ook is er ruimte voor andere aan Maria gewijde muziek, van Gregoriaanse tot moderne, vrije bewerkingen.


Singer studeerde solozang, schoolmuziek en koordirectie aan de Musikhochschule van Lübeck en kerkmuziek in Herford. Naast haar optredens als sopraan in oratoria en haar werk als zangdocent werkt ze graag mee aan thematische programma’s in kleine bezetting, vooral op het gebied van oude muziek.


Ze wordt begeleid door organist Volker Jänig, cantor-organist van de St. Marien in Lemgo en landscantor van de Lippische Landeskirche. Als organist speelt hij een breed repertoire, vanaf de Renaissance tot de romantische en moderne muziek. Zijn veelzijdigheid komt verder tot uiting in zijn werk als koordirigent bij kinderkoren, oratoriumkoren en de Marienkantorei. Hij doceert aan de Musikhochschule van Detmold.


Dit concert is onderdeel van de serie Muziek in de Martinus, in samenwerking met Stichting Severijnorgel. 

Datum

25  zondag 25 oktober 2020 om 16.00 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Martinuskerk

Kerkstraat 8

5431 DH Cuijk

advertentie