Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

GEANNULEERD - Iris Hond bij Schouwburg Cuijk

Home (reprise)

Wegens groot succes komt Iris Hond dit seizoen terug naar Cuijk. Ze speelt opnieuw haar programma ‘Home’, maar nu in een aangepaste, intiemere opstelling. Solo achter haar piano zingt ze haar muzikale brieven over mensen met een uitzonderlijke thuissituatie. 


In ‘Home’ vertelt Iris bijzondere verhalen van anderen. Over mensen die elk op eigen wijze op zoek zijn naar geborgenheid. Omdat ze geen huis hebben, zich een vreemde voelen in de samenleving of door ziekte noodgedwongen niet thuis kunnen wonen. Van gevangenen tot rondtrekkende nomaden. En alles daartussenin. Allemaal hebben ze eigen verhalen, die Iris vertaalt in unieke, door haar gecomponeerde muzikale brieven.


De begrippen ‘thuis’ en ‘geborgenheid’ spelen een grote rol in het leven en werk van pianiste en componiste Iris Hond. In haar vorige, veelgeprezen programma 'Bewogen' stond haar eigen zoektocht naar geborgenheid centraal. Als jonge puber kon ze moeilijk aarden, zocht ze tevergeefs naar geborgenheid, naar een veilige plek, naar een thuis.


In ‘Home’ laat Iris wederom zien dat ze een pianiste en componiste van wereldniveau is. Ze neemt haar publiek mee naar een wereld met muziek als verbindend element en laat zien waarom juist in deze tijd geborgenheid zo belangrijk is. ‘Home’, een avond die je aan het denken zet, ontroert en inspireert.


Onze gasten waren in februari zeer onder de indruk van haar optreden en noemden het ‘adembenemend mooi’ en ‘onverwacht indrukwekkend’.

Datum

15  donderdag 15 oktober 2020 om 19.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl

Adres

Schouwburg Cuijk

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk