Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Minder zien, toch blijven lezen

Op vrijdag 13 september is er in Castella in Cuijk een voorlichtingsbijeenkomst over lezen als je slechter gaat zien, slechtziend bent of blind: over Passend Lezen. De bijeenkomst, bedoeld voor iedere belangstellende, ook voor mensen buiten Castella en niet-leden van de bibliotheek, is gratis toegankelijk. 


Voor veel mensen is het vanzelfsprekend: even een krantje lezen bij het ontbijt of een boek lezen op de bank. Voor mensen die minder (gaan) zien door een oogaandoening zijn deze dagelijkse dingen niet vanzelfsprekend. Daarom is er op vrijdag 13 september om 15.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over de mogelijkheden om toch te blijven lezen met verminderd zicht.

 

Wilma Lems van BiblioPlus, de basisbibliotheek in het land van Cuijk en Maasduinen, laat zien welke mogelijkheden er zijn om te kunnen blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften als het ‘gewone’ lezen moeilijk wordt. Er zijn diverse leeshulpmiddelen, gesproken boeken en dienstverlening op maat.

Ook geeft zij informatie over wat Visio, hét expertisecentrum voor blinden en slechtzienden in de regio, kan betekenen voor slechtzienden en blinden.


De bijeenkomst wordt georganiseerd door Pantein en BiblioPlus


Vrijdag 13 september, Inloop vanaf 14.30 uur.

Het programma start om 15.00 uur

Plaats: Castella, Cantheelen 6-200, Cuijk

Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan in Bibliotheek Cuijk (0485-312566), via Castella h.ermers@pantein.nl of via de website van biblioplus.Datum

13  vrijdag 13 september 2019 om 15.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Castella Cuijk

Cantheelen 6-200

5431 MC Cuijk

advertentie