Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Fiets-wandeltocht Kerkenpad Zeldenrust

Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) en op 31 mei, 1 juni en zondag 2 juni is er weer de fiets-wandeltocht Kerkenpad Zeldenrust. Het bijzondere van deze tocht (ca. 20 kilometer) is dat Sint Agatha en Middelaar met elkaar verbonden worden door een vaartochtje over de Maas met het bekende pontje de Zeldenrust. De route kan in twee richtingen gereden worden.


Bezichtigen

Onderweg is er van alles te bezichtigen, denk aan het klooster en de kloostertuin in Sint Agatha. Bezoek ook zeker de iconenschilderingen van Liesbeth Smulders in het klooster (niet op zaterdag).

Ga zitten op het terras van het Middelear Huys aan de Huissestraat in Middelaar of op het terras van het Theehuis Milsbeek. Bezoek de kerk in Middelaar (op donderdag en op zondag), waar een audiovoorstelling is van de Liberationroute: “Middelaar in geestelijke nood”. Rust uit onder de toren van het oude stadhuis in Gennep of bezoek de crypte (kerkelijk museum) van de Sint Martinuskerk, Zuid-Oostwal 33 in Gennep.


Geniet van een bijzonder mooi stukje fiets-wandelpad bij de brug tussen Oeffelt en Gennep en strek de benen nogmaals bij ‘t Veerhuis in Oeffelt. Om tenslotte weer bij het klooster van Sint Agatha uit te komen.


Oversteek en startplaatsen

Oversteekplaatsen / startplaatsen: in de Veerstraat in Sint Agatha of in Middelaar bij de veerstoep aan de Huissestraat, kruising Neerveldstraat, knooppunt 44.

Deelname aan de fiets-wandeltocht kost € 2,50 inclusief de overtocht met de veerpont Zeldenrust.

U krijgt bij de oversteekplaatsen een routebeschrijving en de route wordt bewegwijzerd met pijlen.


Momenten

30  donderdag 30 mei 2019 om 11.00 uur
31  vrijdag 31 mei 2019 om 11.00 uur
1  zaterdag 01 juni 2019 om 11.00 uur
2  zondag 02 juni 2019 om 11.00 uur

Adres

Stichting voetveer Zeldenrust

Veerstraat Sint Agatha

5435 XE Sint Agatha

advertentie